Woning gebouwd voor 1945 ? Rookmelders verplicht vanaf 2016.

Rookmelders verplicht in Vlaamse huurwoningen gebouwd voor 1945.

Woningen ouder dan 70 jaar die verhuurd worden moeten vanaf 1 januari 2016 rookmelders voorzien.

Zie folder in bijlage met richtlijnen voor het plaatsen van de rookmelders.

Alle informatie vindt U terug op https://www.wonenvlaanderen.be/woningkwaliteitsbewaking/rookmelders-zijn-verplicht-woningen-om-conform-te-zijn
 

Folder : Richtlijnen voor de aankoop en plaatsing van rookmelders in Vlaanderen.

Nieuw platform!


Omdat er heel wat immobiliënmakelaars zijn die alleen panden verkopen en niet verhuren hebben Nico Coenen en Rudy Hendrix een nieuwe platform opgericht. Wij, Limburgs Verhuurkantoor, richten ons tot vastgoedmakelaars, syndici en bouwpromotoren die de verhuur van hun portefeuille liever aan anderen overlaten. Het is de bedoeling om het aanbod te bundelen, zodat iedereen die specifiek op zoek is naar een huurpand hier zijn gading kan vinden.

Wij zijn er van overtuigd dat de verhuur in de toekomst aan belang zal winnen. Door het aanbod te groeperen en een gespecialiseerde dienstverlening aan te bieden, krijgen andere makelaars of promotoren die tot dusver alleen in de verkoop actief waren de kans om een nieuw publiek aan te boren.

Onder meer Luc Vangronsveld, N3 Vastgoed, Woonburo Custers en GROUP I.N.C. doen al mee.Door Kurt Meers op 9 februari 2015 voor Made In Limburg.

Vlaams minister van Wonen wil private eigenaars stimuleren!

Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) wil private verhuurders stimuleren om hun eigendom te verhuren. Zij wil eigenaars er vooral van overtuigen hun woning te verhuren via de sociaalverhuurkantoren. Die kantoren verhuren een woning door aan mensen met een laag inkomen.

Dat laat Homans weten in een weekendinterview met De Tijd.
 

"Vroeger", zegt ze, "lag de focus van het woonbeleid te veel op de rechten van de huurders in plaats van op de rechten van de verhuurders. Ik wil verhuurders meer zekerheid geven."
 

Door de zesde staatshervorming is Vlaanderen nu bevoegd voor de huurwetgeving, wat Homans meer armslag geeft.


Bron: De Tijd 27-09-2014

U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]