Huurschade “Voorkomen is beter dan genezen”

U wil huurschade vermijden?
  • Zorg bij aanvang voor een geregistreerde huurovereenkomst.
  • Voor de overhandiging van de sleutels dient de huurder een huurwaarborg te stellen
  • Laat een goede plaatsbeschrijving opstellen door specialisten ter zake.


Rechten en plichten huurder en verhuurder
Een huurder en een verhuurder hebben elk rechten en plichten. Één van de plichten van de huurder is het gehuurde goed achter te laten in de staat waarin het zich bevond bij aanvang van het huurcontract.


Bewijslast huurschade
Het bewijs van huurschade dient door de eigenaar geleverd te worden. Een degelijke plaatsbeschrijving is met andere woorden van cruciaal belang. Laat zo’n plaatsbeschrijving dan ook opstellen door een specialist zoals een rentmeester, vastgoedmakelaar, vastgoedexpert, … .


Wat bij vertrek van de huurder
Bij het vertrek van de huurder dient de  staat van het gehuurde goed vergeleken te worden met de plaatsbeschrijving  bij intrede. Een expert kan de schade gemakkelijk begroten.
  • Als de verhuurder en huurder akkoord zijn over de schade kan ze vergoed worden door de huurwaarborg volledig of gedeeltelijk vrij te geven.
  • Is de huurder niet akkoord met de begrootte schade of is de schade groter dan de huurwaarborg probeer dan een minnelijke regeling met de huurder uit te werken.
  • Indien geen van bovenstaande handelingen soelaas biedt is de laatste oplossing naar de Vrederechter stappen.


Rentmeester
Als rentmeester kunnen wij u een gepast voorstel maken waarbij u de nodige juridische ondersteuning kan bekomen en van de zorgen ontlast wordt.

Hoe omgaan met huurschade? Neem nu Contact!
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]